Terug naar overzicht

We zijn op zoek naar changemakers!

Wat zijn dat dan, changemakers? Dat zijn jongeren die de wereld in beweging willen brengen voor kinderrechten. Jongeren met een goed idee om zelf een verschil te maken voor de rechten van kinderen en/of jongeren in hun omgeving.

Vanaf deze week tot en met 1 maart roepen wij samen met KidsRights alle jongeren tussen 12 en 24 jaar uit Rotterdam en omgeving op om hun idee aan te melden. Een idee kan vallen onder verschillende thema’s, zoals onderwijs, veiligheid, gezondheid of armoede. Een voorbeeld van een changemaker is bijvoorbeeld Mohamed (14), die activiteiten wil organiseren om kinderen en jongeren met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen. Of Timo (17), die een benefietavond wil organiseren om een podium te bieden aan kinderen en jongeren om hun talenten te presenteren en ontwikkelen.

Ben of ken jij de changemaker die KidsRights zoekt? Meld jouw idee voor de Changemakers Movement Rotterdam dan vóór 1 maart aan via deze link. Selecteert de jury jouw idee, dan word je uitgenodigd voor de workshopdag op 13 maart 2019 waar je wordt geholpen om je idee uit te werken tot een topinitiatief. Daarnaast maken de beste 3 ideeën kans op een startbedrag van € 500 en professionele coaching om ze uit te voeren!

Bekijk het filmpje en join the movement!
 

Camera en montage: Scripturient
 

Hoe meer changemakers, hoe beter! Help jij ons door onze quest naar changemakers te delen? Meer informatie over KidsRights vind je hier!