Terug naar overzicht

Verkiezingsdebat succes

Woensdagavond 14 april vond de allereerste Meet-up van dit jaar plaats in een bomvolle Korenbeurs. Het was een drukbezocht en kleurrijk verkiezingsdebat waarbij jonge Schiedammers en kandidaat-raadsleden de kans kregen om van zich te laten horen. Die kans grepen zij met beide handen aan!

De avond werd ingeleid door singer-songwriter Oliver Pesch, waarna alle aanwezigen werden getest op hun kennis van de verkiezingen en het gemeentebestuur in Schiedam. Daarna was het tijd voor actie! Vier jongeren leidden de thema’s in en legden prikkelende stellingen voor.

Zo wilde Marco vooral een antwoord krijgen op de vraag hoe in Schiedam wordt omgegaan met talent en hoe we het talent van jongeren behouden voor de Schiedamse arbeidsmarkt. Vanessa hield een betoog over duurzaamheid. Zij wist de politici flink op scherp te zetten, nam geen genoegen met voor de hand liggende antwoorden en zette alle aanwezigen aan het denken. Ook diversiteit en gezondheid werden besproken en maakten veel los.

Na afloop van het debat werd er nog flink genetwerkt. Een goed moment voor jongeren om nog even van gedachten te wisselen met de kandidaat-raadsleden. Het was een succesvolle avond!

Het verkiezingsdebat werd georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam. Het was thuis live te volgen via Popuptv.  Heb je de Meet-up moeten missen, maar wil je toch graag weten waar we het over hebben gehad? Op popuptv.nl kun je nog steeds alles terugkijken!