Terug naar overzicht

Tom’s got the #Power!

Afgelopen maart stond Tom op de verkiezingslijst van de VVD bij de Gemeenteraadsverkiezingen en werd hij plots het jongste raadslid van Schiedam. Hoe hij zijn weg naar succes heeft bewandeld?

Tom (19):
“Ik ben een geboren en getogen Schiedammer en vind het daarom belangrijk om me in te zetten voor Schiedam. Via mijn middelbare school belandde ik op het Jongerencongres over kansrijk opgroeien, wat een aantal klasgenoten organiseerde in 2015. Dat is ook het leuke van I’ve got the #Power; het wordt niet alleen voor maar ook door jongeren georganiseerd. Dit jaar deed ik mee aan het Verkiezingsdebat, samen met andere jonge kandidaat-raadsleden, heel veel jongeren en geïnteresseerden.

Een week na dit debat mocht ik me het jongste raadslid van Schiedam noemen en sindsdien kan ik mijn ideeën voor Schiedam een groot podium geven. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat jongeren in Schiedam kunnen bewegen en sporten. Daarnaast mag Schiedam van mij nog veiliger, zodat de stad prettiger wordt voor jongeren om te wonen, werken en uit te gaan.

Ik wil jongeren graag meegeven dat politici in Schiedam veel waarde hechten aan de mening van jongeren. Het is jammer dat weinig jongeren echt betrokken zijn bij een politieke partij, want zo kunnen zij niet meedenken over belangrijke besluiten die jongeren direct aangaan. Neem daarom eens contact op met een politieke partij die jou aanspreekt. Het maakt mij daarbij niet uit welke partij dat is, maar ik weet zeker dat je met open armen zult worden ontvangen voor al je vragen, meningen en input!”