Terug naar overzicht

Timo’s got the #Power

Ik wil de wereld laten zien dat ik ergens voor sta

 

Wie ben je?
Timo, 17 jaar, bijna 18 jaar. Ik woon in Schiedam en zit op het Stedelijk Gymnasium Schiedam.

Ga je studeren en zo ja, wat en waarom?
Klassieke talen, omdat taal en de geschiedenis ervan me altijd heeft gefascineerd. Bovendien heb ik een talenknobbel, dus dat is ook wel handig!

Hoe ben je in aanraking gekomen met de IGTP-projecten?
Ik deed als kind mee aan de Rabobank Kinderraad, een project voor kinderen georganiseerd door Stichting Kik’r (de voorloper van de Kleine Ambassade). Toen ik wat ouder was kreeg ik een appje met de vraag of ik mee wilde doen met de Start up en zo ging het balletje rollen.

Op dit moment doe ik mee aan het Coachingstraject. Tijdens het coachingstraject krijgen jongeren advies en ondersteuning over hoe ze van een goed idee een succesvol project maken. Mijn idee is het organiseren van een open podium dat toegankelijk is voor middelbare scholieren uit heel Schiedam. Behalve het coachingstraject ben ik betrokken geweest bij IGTP-projecten als de KidsRights Changemakers Rotterdam en de DSW Jongerenraad.

Kun je uitleggen waarom je het belangrijk vind om mee te doen aan dit soort projecten?
Eigenlijk om impact te maken en mezelf nuttig maken voor de maatschappij. Ik wil de wereld laten zien dat ik ergens voor sta en dat kan via de I’ve Got the #Power projecten. Bovendien maak je tijdens bijeenkomsten kennis met andere jongeren die met passie vertellen over dingen die zij belangrijk vinden. Dat is aanstekelijk en je leert van elkaar!

Stel, je mag een superkracht kiezen, welke zou dat zijn?
Het vermogen om iedereen zichzelf te laten zijn.

Hoe zouden jongeren dat volgens jou kunnen doen, zonder dat jij die superkracht hebt?
Nou, toen ik op de basisschool zat, had ik niet het idee dat ik echt mezelf kon zijn. Pas toen ik op de middelbare school kwam en kennismaakte met toneel durfde ik mezelf te uiten. Ik zou dus eigenlijk iedereen aanraden om toneel uit te proberen! Maar de projecten van IGTP hebben mij ook geholpen meer uit mijn schulp te kruipen. Dus ik raad andere jongeren zeker ook aan om eens een keer mee te doen!

Waar zouden wij jou spontaan tegen kunnen komen?
In de boekwinkel Donner in Rotterdam.

Wat is jouw plan voor de komende tijd?
Allereerst natuurlijk slagen met zo hoog mogelijke cijfers, in de meivakantie mijn verjaardag vieren en daarna studeren. Samen met een klasgenootje dat ook Klassieke Talen gaat studeren, hebben we vanuit ons profielwerkstuk een idee bedacht dat we verder willen ontwikkelen. Dat gaat over een lesmethode voor eersteklassers Klassieke Talen.

Wij wensen Timo natuurlijk veel succes de komende tijd! Wil jij ook jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar post@dekleineambassade.nl!