Romy

portret-03


Toen ik nog op de basisschool zat, ging ik in het weekend vaak naar de knutselclub in mijn wijk. De mensen van de Kleine Ambassade die die knutselclub begeleidden, zijn nu betrokken bij I’ve Got te #Power. Zo ben ik met I’ve Got the #Power in aanraking gekomen.

 

En nu?

Momenteel zit ik op het voortgezet onderwijs en denk ik af en toe mee als er een bijeenkomst is. Zo heb ik meegedacht over de haventocht voor jongeren waar nu een plan voor wordt gemaakt. Ook deed ik mee met de brainstormsessie van het museum tijdens de cultuuravond. Ik vind het belangrijk dat cultuur beter aansluit op jongeren. Omdat ik de Kleine Ambassade al kende vanuit de knutselclub, voelt het voor mij vertrouwd om mee te denken.

 

Wat vond je het leukste tot nu toe?

Het leukste vond ik de Start-up. Je komt dan in aanraking met mensen die je anders nooit zou ontmoeten, bijvoorbeeld met mensen uit het bedrijfsleven of andere jongeren. Al die mensen denken weer anders over dingen na, daar kun je veel van leren. Ik had ook echt niet verwacht dat het tijdens de Start-up zo druk zou zijn.

 

Wat heb je geleerd van I’ve Got the #Power?

Ik vind het vooral leuk om mee te doen aan de bijeenkomsten. Ik kom niet echt om wat te leren. Ik heb wel nieuwe mensen leren kennen en daar heb ik ook buiten de bijeenkomsten contact mee.

Is het zinvol wat I’ve Got the #Power doet?

Jongeren zijn de toekomst, dus voor onderwerpen als werkgelegenheid is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jongeren daar hun mening over kunnen geven. Ik vind het belangrijk dat jongeren op de hoogte zijn wat er allemaal gebeurd in de stad.

Waarom moeten jongeren een stem hebben?

Jongeren zijn ook onderdeel van de stad en ze hebben er vaak een andere kijk op dan oudere Schiedammers. Je ziet ook vaak dat bedrijven het moeilijk vinden om iedereen te laten weten dat ze wat georganiseerd hebben. Hier kunnen jongeren ze bij helpen, bijvoorbeeld door te laten zien wat wel werkt.

 

Is I’ve Got the #Power geschikt voor iedereen?

Ik denk dat I’ve Got the #Power voor iedereen is. Hoe meer verschillende mensen meedoen, hoe beter, want iedereen heeft een andere kijk op dingen en daar kun je juist veel van leren.

Heb je zelf een idee?

Een sportdag of sportevenement waar je alle sporten kunt proberen. Ook sporten die wat minder bekend zijn. Zo kun je namelijk nieuwe dingen proberen, ik vind het belangrijk dat mensen dat meer doen. Daarnaast moet er meer worden georganiseerd in de stad en de gemeente moet dit ook stimuleren.

Zou jij anderen aanraden om deel te nemen?

Anderen die ik ken, gaan vaak niet mee. Ze willen het niet proberen, omdat het buiten hun comfort-zone is. Ik ga dan toch, want je ontmoet bij I’ve Got the #Power altijd wel leuke mensen. Misschien is het wel een voordeel dat mijn ouders erachter staan, dat ik meedoe. Ik vind het wel jammer dat er niet meer mensen toch besluiten om te gaan. Ik zeg vaak tegen mijn vrienden: “Waarom probeer je het niet gewoon!?”