Jeroen

portret-01


Vorig jaar ben ik van de mavo naar de havo gegaan. Ik moest dat jaar een stage doen. Ik dacht toen: ik kan wel in een bejaardenhuis wat doen, maar I’ve Got the #Power vind ik veel leuker. Ik heb toen achter de schermen meegewerkt aan de organisatie van de Start-up

 

Wat vond je het leukste tot nu toe?

De Start-up was het leukste wat ik tot nu meegemaakt heb. Vooral omdat er superveel mensen waren en het over leuke onderwerpen ging. Het betrekken van genoeg mensen is belangrijk om impact te kunnen hebben vanuit de jongeren. Ik denk dat dat goed gelukt is.

 

Wat heb je geleerd van I’ve Got the #Power?

Je leert altijd inhoudelijk veel over waar je mee bezig bent. Door als kind al mee te doen aan de eerste Kindergemeenteraad heb ik een interesse voor politiek ontwikkeld. Ik ben toch wel meer een echte liberaal. Ik heb ook gewerkt aan vaardigheden, zoals presenteren en daar meer zelfvertrouwen in krijgen. De I’ve Got the #Power-trajecten hebben mij daarin zeker geholpen.

 

Is het zinvol wat I’ve Got the #Power doet?

Ja het is zeker een toevoeging, de haventocht bijvoorbeeld… Je weet gewoon dat er superveel werk is in de havens. Door dat uit te diepen, krijgen de jongeren echt een goed beeld van wat er daar allemaal te doen, dat is echt een toevoeging.

 

Waarom moeten jongeren een stem hebben?

Vanuit de Stroomopwaarts jongerenraad help ik volwassenen te begrijpen hoe zij jongeren moeten benaderen. Veel bedrijven lopen heel erg achter. Ik vind het leuk dat de volwassenen dan ook naar mij luisteren en daar ook wat mee doen.

 

Is I’ve Got the #Power geschikt voor iedereen?

Ik denk dat je wel een bepaalde interesse en motivatie nodig hebt om wat te doen. Sommige mensen kan het denk ik niet zoveel schelen wat er buiten hen is, maar mensen met interesse kunnen vaak echt wat bereiken via I’ve Got the #Power.

 

Heb je zelf een idee voor Schiedam?

Zelf heb ik niet echt een idee. Ik vind het wel leuk om te zien dat er van anderen heel veel input komt. En dat je dan ziet dat er heel veel goede ideeën leven onder allerlei jongeren.

 

Zou jij anderen aanraden om deel te nemen?

Nou, het leuke is dat er verschillende projecten zijn. De kindergemeenteraad zou ik iedereen aanraden, net als de #Start-up. Maar voor sommige dingen, zoals zo’n jongerenraad, moet je jezelf ook echt inspannen. Ik vind dat leuk, maar als je dat minder vindt, zou ik zeggen: ga naar die andere evenementen.