Terug naar overzicht

Succesvolle Meet-up over zorg

Op 4 juni vond Meet-up 4 plaats op het Lentiz LIFE College. Er waren 30 deelnemers aanwezig, waaronder jongeren van verschillende scholen, maar ook professionals van de gemeente, Stroomopwaarts en Minters. Het thema van deze Meet-up was zorg en jongeren: Hoe worden jongeren beter bereikt en hoe kunnen instellingen beter op hun behoeften inspelen?

De middag begon met de verhalen van drie jongeren met uiteenlopende ervaringen met zorg en hulpverlening. Verhalen die veel losmaakten onder de aanwezigen en heel wat vragen opriepen. Onder anderen aan welke hulp de jongeren daadwerkelijk wat hadden gehad, maar ook welke verbeterpunten de sprekers nog zien.

Vervolgens gaf Maya Lievegoed, hoofd van Humint solutions Europa, een workshop over niet-herkende kennis. Dit zijn vaardigheden die je ontwikkelt wanneer je je moet redden in een bepaalde situatie. Vaak zijn die vaardigheden zo goed ontwikkeld dat je ze ook op andere gebieden kunt inzetten. Dit kun je doen in je eigen leven, maar ook om een meerwaarde te leveren binnen de samenleving. Wanneer we die kennis beter leren herkennen en gebruiken, hoeven we veel minder te denken in oplossingen en zetten we jongeren meer in hun kracht. Aan de hand van twee casussen oefenden de aanwezigen in het herkennen van die niet-herkende kennis.

Kortom, het was een interessante en leerzame middag voor alle aanwezigen. Meer weten over de Meet-up of andere evenementen die wij organiseren? Neem contact met ons op via de hotline bling voor al je vragen!