Terug naar overzicht

Start-Up groot succes

De Start-up op 28 november 2017 was een groot succes! Ruim 100 jongeren van 14 tot en met 27 jaar kwamen tijdens deze tweede editie bij elkaar om workshops te volgen en kennis te maken met elkaar, de stad en verschillende organisaties en verenigingen. Samen maakten zij plannen voor nieuwe initiatieven voor álle jongeren in de stad.

Na een gezamenlijk diner volgden de verschillende workshops, waarin de aanwezigen elkaar beter leerden kennen en ontdekten wat er wordt georganiseerd voor en door jongeren in Schiedam. Daarnaast waren er verschillende organisaties aanwezig, zoals Rabobank Rotterdam, Stroomopwaarts MVS en Loodswezen Rotterdam-Rijnmond waarmee de jongeren in gesprek gingen. Zo konden de jongeren informatie inwinnen die zij nodig hebben om de juiste keuze te maken voor een studie of beroep, én deden zij ideeën op om inwoners bij elkaar te brengen.

Ook ging onze documentaire How about you? in première. Wil je meer weten over de documentaire over diversiteit onder Schiedamse jongeren? Klik dan hier voor meer informatie, en bekijk ‘m gelijk!