Resultaten

We zijn trots op de groei van het aantal deelnemers! Jongeren voelen zich meer verbonden met de stad en hebben meer inzicht in wat ze zelf kunnen bereiken. Dat zien we aan het aantal initiatieven dat wordt aangedragen en die worden opgepakt door de stad. Ook steeds meer organisaties doen mee. Zij laten zien dat ze openstaan voor jullie inbreng, onder andere door hun aanbod aan te passen naar aanleiding van de verschillende uitgebrachte jongerenadviezen.

Zo zetten jongeren met de jongerenmonitor de onderwerpen diversiteit en arbeidsmarkt oriëntatie op de agenda van de gemeente. Beide onderwerpen konden vervolgens verder worden opgepakt door I’ve Got the #Power. Daar kwam onder andere de documentaire How About You? uit voort, waarin diversiteit onder jongeren in Schiedam in beeld wordt gebracht.

Maar ook andere organisaties gingen aan de slag met de jongerenadviezen: zo startten DSW Zorgverzekeraar en Stroomopwaarts MVS een jongerenraad naar aanleiding van de Start-ups. De DSW Jongerenraad is inmiddels zo’n begrip bij de zorgverzekeraar dat de communicatie met jongeren inmiddels flink onder de loep is genomen naar aanleiding van de adviezen.

Onder Nieuws vind je de laatste updates over al onze projecten.

Houd mij op de hoogte