Over ons

I’ve Got the #Power is het participatieprogramma dat jongeren verbindt en hen de kans geeft om mee te denken en mee te doen in hun leefomgeving. Met de projecten en activiteiten stimuleren we jou en alle andere jonge mensen van 12 tot 26 jaar om in actie komen, toffe plannen maken, elkaar enthousiast te maken en de gevestigde orde te overtuigen. Ontdek dat jij wel degelijk het verschil kunt maken! Voor jezelf én voor anderen.

 

Hoe we dat doen?

We doen dit door jullie breed te informeren en ervaringen op te laten doen, onder andere tijdens activiteiten, in jongerenraden bij bedrijven, maar ook door middel van (maatschappelijke) stages en coaching. Daarmee leer je jouw rol in de samenleving beter kennen en kom je te weten wat je kunt betekenen. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten, en professionals van de gemeente en andere organisaties, zodat je mee kunt denken, maar ook zodat je weet waar je terechtkunt als je iets wilt oppakken in de stad of een eigen idee tot uitvoer wilt brengen.

Met I’ve Got the #Power kom je erachter dat meedenken zin heeft en dat er genoeg organisaties zijn die echt op jouw ideeën en mening zitten te wachten. Tegelijkertijd laten we organisaties inzien hoe waardevol het is om jongeren op deze manier te betrekken.

Jongeren bepalen de agenda

Jongeren bepalen de inhoud en vorm van de projecten en evenementen. Met jullie deelname aan de jongerenmonitor en met alle inbreng tijdens de Meet-ups en Start-ups zetten jullie zelf onderwerpen op de agenda. Onder onderzoek lees je daar alles over. En ben je benieuwd waarnaar dat tot nu toe heeft geleid? Kijk dan zeker eens bij Resultaten.

 

Onze motivatie

I’ve Got the #Power is een initiatief van stichting de Kleine Ambassade en komt mede tot stand in samenwerking met de Gemeente Schiedam en een groot aantal andere partners. Met het programma wil de Kleine Ambassade laten zien hoe je op een andere manier invulling kunt geven aan jongerenparticipatie, hoeveel kansen er liggen om jongeren bij hun omgeving te betrekken, maar ook hoe krachtig die groep is. Gemotiveerd zijn om je in te zetten voor jouw leefomgeving en ontdekken welke rol jij daar in kunt spelen, is belangrijk in de huidige maatschappij. Het legt een stevige basis voor de toekomst wanneer jongeren nu al de kans krijgen om bij die maatschappij betrokken te zijn.

En omdat je met participatie niet vroeg genoeg kunt beginnen, denken in Schiedam niet alleen jongeren, maar ook kinderen uit groep 7 en 8 al actief mee. Maak ook eens kennis met het jongere broertje van I’ve Got the #Power: de Kindergemeenteraad Schiedam.