Terug naar overzicht

Meet-up 3: Dit werd er besproken

Op donderdag 1 november vond de derde I’ve Got the #Power Meet-up plaats bij de Kleine Ambassade in het Wennekerpand. Jongeren ontmoetten elkaar en professionals van de gemeente en het online platform ZOOFF. Samen spraken ze over jongeren in de arbeidsmarkt en hoe de gemeentepolitiek werkt. Ook leverden de jongeren input voor de Start-up; hét evenement voor actieve en betrokken Schiedamse jongeren dat eind deze maand plaatsvindt.

Rond de gemeenteverkiezingen zien we politici vaak, maar waar zijn zij buiten de verkiezingstijd? Waarom is gemeentepolitiek interessant voor jongeren? En hoe kun je betrokken zijn bij wat er beslist wordt in een raad? Door middel van vragen aan en gesprekken met elkaar werden jongeren betrokken en gestimuleerd om hun mening te geven over dit onderwerp. Zij gaven aan wat ze belangrijk vinden als het gaat om gemeentepolitiek.

Marco de Laat vervolgde de avond met een pitch over zijn online platform ZOOFF. Hiermee wil hij samen met de Kleine Ambassade een handvat aan jongeren geven in het begrijpen van de arbeidsmarkt, de verbinding tussen jongeren en bedrijven beter maken en jongeren een vliegende start naar de wereld van werk bieden. Jongeren deelden ervaringen over het kiezen van studie of werk en gaven interessante input over hoe zij denken dat die keuze vergemakkelijkt zou kunnen worden.

Ben je benieuwd naar wat samen met de jongeren is ontwikkeld? Ben je tussen de 12 – 17 jaar of 18 – 23 jaar? Kom dan naar de Start-up op 27 november! Tijdens deze Start-up komen jongeren, de stad en verschillende organisaties samen en worden er workshops met thema’s als diversiteit, teambuilding en de arbeidsmarkt gehouden. Samen maken we plannen voor nieuwe initiatieven voor álle jongeren in de stad. Schrijf je in via www.ivegotthepower.nl!