Terug naar overzicht

Marco’s got the #Power!

Met trots stellen we je voor aan onze nieuwe rubriek You’ve got the #Power, waarin we om de paar weken een inspirerende, jonge Schiedammer zullen interviewen. Aan Marco de eer om het spits af te bijten met zijn verhaal!

 

Marco (22):
“Als deelnemer bij de eerste Start-up ben ik terechtgekomen bij I’ve got the #Power. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is er van alles veranderd. Omdat ik in Schiedam ben opgegroeid, in het bestuur zit bij voetbalvereniging VVKS en meedenk bij initiatieven in de stad zoals de kadernota Sport, voel ik veel verbondenheid met Schiedam. Ik ben dan ook al vaak aanwezig geweest bij de Meet-ups van I’ve got the #Power.

Zo ben ik ook in het coachingstraject verzeild geraakt. Om als jongere een goede studie- of beroepskeuze te kunnen maken is het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest. Via het coachingstraject ben ik daarom bezig met het ontwikkelen van een platform om jongeren en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Bij de tweede Start-up mocht ik één van de workshops organiseren om andere jongeren meer te leren over de arbeidsmarkt.

Waarom ik the #Power heb? Overal waar ik kom heb ik ideeën. De kunst is om van die ideeën iets moois te maken. Met de hulp van I’ve got the #Power en de Kleine Ambassade ga ik mij dan ook hard inzetten om van mijn idee een goed project te maken, voor een beter Schiedam met en voor iedereen.”

 

Marco werkte tot zomer 2018 één dag in de week aan zijn project op het kantoor van de Kleine Ambassade. Sinds augustus is hij 3 dagen in de week medewerker van de Kleine Ambassade en daarmee nog meer betrokken bij I’ve got the #Power. Inmiddels begint zijn project steeds meer vorm te krijgen, dus houd de website zeker in de gaten voor updates over het platform!

Meer weten over Marco en zijn project? Lees dan ook zijn interview bij onze tijdlijn!