Terug naar overzicht

Laatste adviezen DSW Jongerenraad

In het kantoor van DSW vond vandaag de laatste bijeenkomst van de huidige DSW Jongerenraad plaats. De afgelopen bijeenkomsten hebben de jongeren veel geleerd en nuttige adviezen gegeven, waar DSW direct iets mee heeft gedaan.

Vandaag heeft de Jongerenraad het gehad over de behoeften van jongeren om fijn op te groeien en blikte de raad met DSW terug op alles wat zij van elkaar geleerd hebben. Ook de laatste adviezen zetten weer aan het denken. Zo gaven de jongeren aan dat het belangrijk is om gewaardeerd te worden en om jezelf goed te leren kennen.

Aan de hand van verschillende casussen hebben de jongeren besproken aan welke behoeften het schort wanneer er iets misgaat in het opgroeien en hoe DSW daar hulp bij kan bieden.

De slotbijeenkomst werd afgesloten met een dankwoord van directeur Dirk Pons en de uitnodiging om volgend jaar aan te sluiten bij een nieuwe lichting voor de Jongerenraad, zodat er wederom een mix is van nieuwelingen en jongeren met al enige ervaring en kennis over DSW en zorgverzekeren. Daarnaast gaven de jongeren als feedback aan DSW dat zij het ook erg fijn vinden dat DSW luistert naar de adviezen en er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Dit zorgt voor extra plezier in de bijeenkomsten en motiveert de jongeren om volgend jaar bij DSW betrokken te blijven.