Terug naar overzicht

Jongerenpanels brainstormen over nieuwe monitor

Twee jaar geleden maakten wij met I’ve got the #Power een Jongerenmonitor om erachter te komen wat jongeren in Schiedam belangrijk vinden, waar zij in Schiedam ruimte voor verbetering zien en hoe zij zich voelen in Schiedam. Deze monitor is verspreid onder 5000 jongeren in Schiedam en dit jaar is het tijd voor een nieuwe editie.

Daarom kwamen jongeren tussen 12 en 23 jaar op donderdag 31 mei bij elkaar om met elkaar de thema’s en onderwerpen te bepalen voor een nieuwe Jongerenmonitor. In twee groepen (12-16 jaar en 17-23 jaar) gingen de jongerenpanels uiteen om te brainstormen. Aan de hand van themakaartjes, maar ook met behulp van de vorige monitor, bespraken de jongeren welke thema’s nog steeds relevant zijn, waar jongeren niks meer om geven en welke onderwerpen misten in de monitor van 2016.

Eind dit jaar zullen de drie versies (11-12 jaar, 12-16 jaar en 17-23 jaar) van de Jongerenmonitor verspreid worden op scholen en digitaal. Ook deze keer verwachten wij respons van zeker 5000 jongeren om zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen waar wij, de gemeente en andere instanties meer voor jullie kunnen betekenen.

Meer weten? Neem contact met ons op via de hotline bling!