Terug naar overzicht

Derde bijeenkomst cultuuravond traject

De voorbereidingen voor het Cultureel festival dat voor en door jongeren georganiseerd wordt, zijn in volle gang! Het idee dat er een Cultureel festival moet komen, is door de jongeren zelf bedacht. Zij vinden dat er meer activiteiten voor jongeren moeten zijn in Schiedam waar ze zelf aan mogen meewerken. Daarom organiseren wij workshops waarin de jongeren leren wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een festival.

Tijdens de derde workshop kwamen wij samen met de jongeren, Wenneker Cinema, Stedelijk Museum Schiedam en de Bibliotheek Schiedam, om ons verder te focussen op de programmering. De ideeën die we in de voorgaande workshops bedacht hebben, kwamen aan bod. We dachten na over de activiteiten en op welke locatie en tijdstippen deze plaats kunnen gaan vinden. Zo zijn we uiteindelijk gekomen tot een globaal idee voor de programmering en hoe deze er tijdens het festival uit moet komen te zien. Wij zijn dan ook heel blij dat er door de jongeren en de culturele instellingen met enthousiasme wordt meegedacht!

De volgende workshop vind plaats op 12 maart 2019. Dan gaan we meer in op de organisatorische aspecten die bij het festival komen kijken. Wil jij hier meer over weten of heb jij hier ideeën over? Kijk dan hier voor meer info en meld je aan!