Terug naar overzicht

Dean’s got the #Power

Wie ben je?
Dean  van de Boor en ik ben 24 jaar. Ik werk bij Boels en heb daarnaast mijn eigen bedrijfje Whasup! In de zomer geef ik sup lessen en help jullie soms met het organiseren van waterruimacties voor kinderen. Echt super om te zien hoe enthousiast ze hiervan worden!

Waarom organiseer je waterruimacties?  
Ik wil voorkomen dat bezoekers Schiedam als een vuile stad zien. Schiedam is een stad met mooie grachten waarin je al suppend de stad van een hele andere kant kan ontdekken. Veel mensen die met mij meegaan op sup tour geven aan dat ze de stad nog nooit zo hebben gezien! Het zou zonde zijn als de grachten tijdens deze bijzondere ontdekkingstocht op het water vol zouden liggen met afval! Daarnaast is al dat afval heel slecht voor het milieu.

Wat zou jij tegen andere jongeren willen zeggen?
Ten eerste natuurlijk: houdt jouw stad en het water schoon! Doe vooral wat je leuk vind maar vergeet niet dat je daar ook hard en zélf voor moet werken. Ik ben vanaf scratch begonnen aan mijn bedrijfje. Ik vond het in eerste instantie leuk om te windsurfen met mijn moeder. Toen zag ik op een website tweedehands sups te koop staan. Daar heb ik er twee van gekocht: één voor mezelf en één voor mijn moeder. Omdat we zulke positieve reactie kregen toen we in de Schiedamse wateren aan het suppen waren, dacht ik: waarom ga ik hier niet iets mee doen? Toen ben ik ervoor gegaan en heb ik er 10 sups bijgekocht!

Welke stappen heb je nog verder moeten ondernemen? 
Dat geld voor die sups kwam natuurlijk niet uit de lucht gevallen. Ik heb eerst veel uren moeten werken en geld opzij moeten zetten om deze investering te kunnen doen. Toen ik de sups eenmaal had, heb ik aan Gemeente Schiedam gevraagd of ik een vergunning moest hebben om te mogen suppen in de Schie. Daarna heb ik nog een cursus gevolgd voor instructeur om mijn peddeltechnieken te verbeteren. Nu geef ik sup lessen aan verschillende groepen. Binnenkort komen er zelfs vier mensen uit Amerika een lesje volgen!

Wat doe je nog meer naast suppen? 
Ik vind het geweldig om te reizen. Vorig jaar oktober ben ik op Hawaï geweest om te surfen. Ik kon het nog helemaal niet voordat ik ging maar heb het in die week best goed kunnen leren. En dat zonder lessen te nemen!

Welke superkracht zou jij willen hebben? 
Ik zou wel willen kunnen vliegen. Dan zou ik overal ter wereld heen kunnen reizen

Waar zouden wij jou spontaan tegen kunnen komen?
Op het water natuurlijk haha! Waar je mij misschien niet zou verwachten? Bij de tentoonstelling Werf Gusto. Daar was ik onlangs en dat was echt supertof! Leuk om via mooie foto’s meer te weten te komen over de geschiedenis van Schiedam. Dat had ik niet verwacht.

Wanneer is jouw volgende actie / activiteit / evenement? 
De komende tijd blijf ik halve dagen werken en daarnaast druk met Whasup! bezig. Ik weet niet hoe het gaat lopen natuurlijk. Ik hoop dat ik het zo druk krijg dat ik mij volledig kan richten op mijn eigen bedrijf. Mijn doel op lange termijn is in het hoogseizoen sup lessen geven en hiermee genoeg verdien, zodat ik in het laagseizoen kan chillen en de warmte op kan gaan zoeken. Dat betekent dat er werk aan de winkel is!