Terug naar overzicht

Chantal’s got the #Power

Wie ben je?
Ik ben Chantal Keizer en ik ben 25 jaar. Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding Social Work. Daarnaast loop ik stage op drie verschillende locaties én heb ik een zoontje van 3,5.

Zozo, bezige dame!  
Ja en naast school en stage vind ook nog heel veel andere dingen leuk om te doen. Ik kijk graag tv met vriendinnen, maak schilderijen en tekeningen, van de natuur, lees boeken en speel graag rollenspellen met vrienden.

Rollenspellen? 
Nou ik zal het uitleggen. Het begint met een verhalenverteller. Diegene verzint een maatschappelijk probleem, onderwerp of situatie. We nemen vervolgens allemaal een eigen karakter aan in dit verhaal. Let the games begin…We gaan met elkaar in gesprek!

Wat is het doel van het spel? 
Ik krijg de kans om in een vertrouwde omgeving na te denken over problemen en mogelijke oplossingen. Ik leer over wat goed of kwaad is en hoe ik op onverwachte dingen zou kunnen inspelen. Het is wel echt een rol die ik speel. Ik zou niet altijd dezelfde keuze maken in real life. Stel: we spelen een overval. In het spel zou ik een overvaller in de nekgreep nemen. In het echt zou ik iemand een klap op zijn keel geven en wegrennen om mezelf in veiligheid te brengen!

Vind je het belangrijk dat je jezelf kunt verdedigen? 
Ja zeker. Ik heb toen ik 14 was een zelfverdedigingscursus gevolgd. Dat werd toen aangeboden vanuit school. Doordat mijn zelfredzaamheid is gegroeid, ben ik mij veiliger gaan voelen in de stad.

Welke superkracht zou jij willen hebben? 
Ik zou de kracht willen hebben om gedachten bij mensen in te planten.

Kun je uitleggen waarom? 
Natuurlijk! Ik wil later in de GGZ-verslavingszorg werken om mensen te helpen met hún zelfredzaamheid. Van nature ben ik nou eenmaal iemand die de maatschappij iets wil geven. Met dit werk kan ik dat doen. In gesprekken met cliënten zou ik een zaadje in hun hoofd willen planten in de hoop dat zij daarnaar gaan handelen. Het zou toch fijn zijn als dat vanzelf zou gaan, dan zou ik een super-expert binnen de GGZ kunnen worden!

Wanneer is jouw volgende actie / activiteit / evenement? 
De komende tijd blijf ik halve dagen werken en daarnaast druk met Whasup! bezig. Ik weet niet hoe het gaat lopen natuurlijk. Ik hoop dat ik het zo druk krijg dat ik mij volledig kan richten op mijn eigen bedrijf. Mijn doel op lange termijn is in het hoogseizoen sup lessen geven en hiermee genoeg verdien, zodat ik in het laagseizoen kan chillen en de warmte op kan gaan zoeken. Dat betekent dat er werk aan de winkel is!

Hoe komt het denk je, dat je zo maatschappelijk betrokken bent? 
Door wat ik zelf heb meegemaakt maar ook door wat ik om mij heen zie. Een vriendin van mij die kampt bijvoorbeeld nog met schulden van vroeger. Tijdens het coachingstraject van #I’ve Got the Power waar ik bij betrokken ben, krijg ik de kans om met die problematiek aan de slag te gaan. Als oplossing heb ik een workshop bedacht die uitleg geeft over welke stappen je moet nemen als je gaat studeren en bijvoorbeeld op jezelf gaat wonen. Ook het financiële stukje komt hierbij aan de orde.

Want zijn jouw plannen voor de komende tijd?
De workshops uitvoeren in samenwerking met scholen, wijkteams en Gemeente Schiedam. Daarnaast dit jaar van mijn school afronden, leuke dingen doen met vriendinnen en mijn zoontje en misschien mijn huis een beetje opknappen. Soms is er, vooral als er een kleine rondloopt met stiften en pennen, hier en daar een likje verf nodig! 

Deze bezige bij wensen wij veel plezier en succes met al haar activiteiten! Wil jij ook jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar post@dekleineambassade.nl!