Terug naar overzicht

Aya’s got the #POWER

Dit is Aya! Ze komt uit Schiedam en heeft de Young impact award gewonnen omdat ze zich grenzeloos en belangeloos inzet voor anderen om haar heen. Zelf heeft ze een stofwisselingsziekte en heeft ze gezien hoe anderen voor haar klaar staan en wil dat zelf ook graag voor anderen doen. Vanuit het gevoel om andere ‘blij’ te maken heeft ze dan ook al vele succesvolle projecten opgezet om mensen te helpen. Wij, van IGTP, mochten haar een paar vragen stellen! 😊

Wij waren heel benieuwd naar haar inspiratie voor al deze projecten. Het begon voor haar met boodschappen doen voor alleenstaande gezinnen maar ondertussen heeft ze ook een platform opgezet om vrijwilligers in contact te brengen met elkaar en bouwt ze roze waterputten in Afrika. Op dit moment zet ze zich vooral in om jongeren die het moeilijk hebben te helpen. Zo legt ze bijvoorbeeld contact met gepeste jongeren en probeert ze hen te helpen door o.a. een verwendag te organiseren. Ook post ze op Instagram beelden van haar tijd in het ziekenhuis die ze daar doorbrengt vanwege haar ziekte. Hiermee wil ze het beeld van het perfecte leventje op social media doorbreken, wat veel jongeren en volwassenen onzeker maakt; het leven is niet altijd makkelijk! Het helpen en motiveren van deze jongeren is op dit moment haar droomproject.

Ook vroegen wij haar hoe ze de corona tijd heeft ervaren. Aya valt in de risicogroep en vond het soms moeilijk dat ze veel dingen niet mocht doen en daar ook veel op gewezen werd door anderen. Toch heeft ze ook meer genoten van de kleine dingen om haar heen, zoals de natuur en haar familie. Ze realiseert zich dat dit een moeilijke tijd is voor jongeren die niet lekker in hun vel zitten en vind het daarom des te belangrijker om zich in te zetten voor hen!

Wij vroegen ons natuurlijk ook af of Aya nog tips heeft voor andere jongeren die graag wat willen doen voor een ander, maar niet goed weten hoe ze dat moeten doen. Ze geeft aan dat je klein moet beginnen, je kan bijvoorbeeld een kind helpen met zijn of haar huiswerk of iemand begroeten. Ook kun je je aansluiten bij een bestaand netwerk die mensen bij elkaar brengt. Aya merkt zelf ook dat veel jongeren de wil hebben om wat te doen alleen niet tot uitvoering komen. Zij wil graag de brug slaan tussen jongeren die willen en het daadwerkelijk doen. Denk vooral in wat je kunt doen en niet in wat je niet kunt doen is Aya’s boodschap! Volgens Aya is het helpen van mensen besmettelijk en geeft het helpen van mensen een onbeschrijfelijk gevoel!

Het komende jaar is Aya ambassadeur van Young Impact, houd haar vooral in de gaten als je meer wilt weten over haar projecten en eventueel ook hulp nodig hebt of hulp kan bieden!

Check haar instagram @eyaacaress